Snabb att brygga och snabb att dricka! Denna klassiska NEIPA är utvecklad av kända hembryggnings-youtubern David Heath och har firat segrar bland hembryggare världen över. Den kan också skylta med flera förstaplatser i internationella öltävlingar. Detta ölkit ger en utpräglat fruktig och intensiv humlearom med en solid maltkropp. Idealisk till sommaren!
You're Welcome!
Beräknad för 20 liter vört till jäsningen.
Alkoholprocent: ca. 7%. Förväntad OG: ca. 1.065, FG: ca. 1.012
IBU: ca. 33 – moderat bitter. Färg: ca 10 EBC - halmgul
Innehåller 6,45 kg
krossad malt:
Pilsnermalt, Munichmalt, Flaked vete och Flaked havre.
Humle: Simcoe, Amarillo, Centennial och Citra
Jäst: LalBrew New England
Mäskas på 65°C i 60 minuter. Utmäsking på 75°C i 10 minuter. Kokas i 30 minuter. Humlen tilsättes enligt beskrivningarna på humlepåsarna.
Jäses i ca. 18°C.
Tillsätt 6 grsm socker per liter öl när ölet flaskas och låt kolsyras vid 20-28°C i ca 14 dagar innan den placeras svalt.
Använd ungefär halva sockermängden vid naturlig kolsyrning på fat.
Link till detaljerad beskrivning och vägledning (norska)
Link til receptet i Brewfather
Alla våra All-Grain ölset är utvecklade och producerade vid i vår produktionsanläggning i Grimstad, i södra Norge.
Här har vi blandningmaskiner, kross och pckningsmaskiner där vi packar cirka 60 ölset per batch. All humle vägs enligt var tillsättningstillfälle enligt receptet och vacuumpackas i ljustäta påsar för bästa hållbarhet, så att det bara är att klippa upp påsen för var tillsättningstillfälle. Det medföljer också torrjäst enligt tillverkarens rekommendation.
Malten vägs upp enligt receptet för att därefter blandas ordentligt innnan den krossas och går vidare till våg och packningsmaskin. I packningsmaskinen sugs den mesta luften ur påsen med malt, för böättre hållbarhet. Slutligen packas allt i kartongen.
Krossen krossar malten så att den passar till de flestea bryggverk på marknaden, där den nyttjas maltpipa eller falskbotten. Krossningsgraden passar också om du brygger med mäskpåse (BIAB = Brew in a Bag). Utbytet vi uppger, dvs 72%, är utfall vid brygging på Beer Brew 30. Utbytet du själv uppnår kommer att bero av din utrustning och bryggteknik. Drför kan ett exakt OG inte garanteras.
Våra olika ölset har olika mängd malt. Kontrollera att ditt bryggverk klarar den mängd malt som rekommenderas. OM du använder mer malt än tillverkarens rekommenderade maxmängd riskerar du lägre utbyte och så kallad «stuck mash» (silen sätts igen och cirkulering blir svår).
Här är producenternas egna rekommenderade maltmängder.
Se ditt bryggverks manual.
Robobrew BrewZilla / Digiboil:
- 35L: max 8 kg
- 65L: max 16 kg
Beer Brew:
- 30L: maltpipa max 8 kg, falskbotten max 9 kg
- 60L: maltpipa max 15 kg, falskbotten max 16 kg
Grainfather:
- 30L: max 9 kg
- 70L: max 17 kg
Speidel Braumeister:
- modell 10: max 2,8 kg
- modell 20: max 6 kg
- modell 50: max 13 kg
Brewtools:
- B40pro: max 9 kg
- B80pro: max 20 kg
- B150pro: max 35 kg