18867 18867 18867 18867

Fermzilla 27L - komplett paket

med Pressure Kit och övertrycksventil

Artikelnr:102329

FermZilla är den senaste versionen av konisk PET-jästänk från utvecklarna av Fermentasaurus. Med denna kan du säkerställa att hela jäsprocessen och överföringen till fat sker helt syrefritt. FermZilla kan trycksättas upp till 2,4 bar med hjälp av ball lock kopplingar och i botten finns en stor och praktisk uppsamlare till jästen.

Den nya 27-liters verisionen är anpassad för bryggning av 19-25 liter öl. Denna storlek är rekommenderad från tillverkaren till 25 liter vid jäsning under tryck. 27 liter är en förbättring från den tidigare storleken 35 liter som har för mycket headspace när den användas för att jäsa under tryck.

Här har vi satt ihop ett paket med all utrustning till FermZilla 27L inkluderat:

  • FermZilla 27L Starter Kit
  • FermZilla Pressure Kit
  • Ball lock med övertrycksventil

 

2 395 SEK
-+
Tillfälligt slutsåld! Ta kontakt för leveranstid.103dagar)
BeskrivningTeknisk infoTillbehörLiknande produkterSupportRecensioner
Beskrivning

FermZilla är den senaste versionen av konisk PET-jästank från utvecklarna av Fermentasaurus. Med denna kan du säkerställa att hela jäsprocessen och överföringen till fat sker helt syrefritt. FermZilla kan trycksättas upp till 2,4 bar med hjälp av ball lock kopplingar och i botten finns en stor och praktisk uppsamlare till jästen. 

Den nya 27-liters verisionen är anpassad för bryggning av 19-25 liter öl. Denna storlek är rekommenderad från tillverkaren till 25 liter vid jäsning under tryck. 27 liter är en förbättring från den tidigare storleken 35 liter som har för mycket headspace när den användas för att jäsa under tryck.

FermZilla kommer nu med större öppning vilket gör rengöringen väldigt enkel. Locket har dessutom färdiga markeringar för att borra om du önkskar att modifera med kommande uppgraderingar som kylare, thermowell och liknade.  

Läs bruksanvisningen noga innan användning. Det är viktigt att inte dra delarna för hårt, då detta kan göra det svårt att få isär delarna vid rengöring. Skulle du likväl överdra kan detta lossas genom att trycksätta tanken med 1-2 bar och bada den i varmt vatten.

Med det medföljande Pressure Kit gör du FermZilla till en jästank. Du kan jäsa, trycksätta och servera från en och samma tank!

Med ball lock kopplingar kan du enkelt gör en helt syrefri överföring från jästanken till corneliusfatet

 

Jäsning under tryck:
Med den inkluderade Ball Lock med övertrycksventil kan man effktivt jäsa under tryck och uppnå naturlig kolsyrning och desutom minska estrarna från jästen. Du kommer med andra ord få ett helt färdigt och serveringsklart öl direkt från FermZillan. Det är viktigt att understryka att Fermzilla är designad för batcher upp till 25 liter. För optimalt resultat bör inte fri volym i tanken överstiga 8% för ales och 5% för lager. Med detta som utgångspunkt rekomenderar vi batcher mellan 19 och 25 liter om du ska jäsa under tryck. Önskar du mer generell information om jäsning under tryck rekomenderar vi den här videon.
 

Kolsyrning och servering:
När du jäser under tryck kommer ölet att vara färdigkolsyrat när jäsningen är klar. FermZilla kan användas som serveringstank, då kopplar du rätt från tanken till tappkram med hjälp av ball lock kopplingarna. flottören gör att ölet alltid serveras från toppen  för minimalt med bottensats. Du kan också använda ett filtreringssystem mellan FermZilla och fat, om du önskar detta.

 

Ingen risk för oxidering:
I början av jäsningen kommer det att produceras CO2 i jästanken. Eftersom du jäser under tryck kommer den inte heller vara någon fara för att suga in syre vid kallkrash. Ball lack kopplingarna gör därefter att systemet är helt stängt vid överföring till fat.

Fermzilla 27L komplett paket innehåller:

  • Jästank PET 27L
  • Stor butterflyventil i botten
  • Jäsuppsamlare med möjlighet till CO2 purging
  • Stativ i rostfritt stål
  • Lock och jäslås
  • Ball Lock med övertrycksventil
  • Fermzilla Pressure kit

  

Teknisk info

Produktinformasjon

Tillverkare KegLand


Tillbehör
Liknande produkter
Support
Recensioner
18867
Varan finns på lager.
Varan är beställd från leverantör och leveransdatumet är bekräftat.
Obekräftat - Kontakta kundcentret på post@amentio.se för förväntat leveransdatum.
Varan måste beställas från leverantör.
Varan befinner sig på fjärrlager
Varan är beställd från leverantör, men leveransdatum är inte bekräftat.
Varorna beställs från vår leverantörs lager.
Obekräftat - Kontakta kundcentret för närmare information.