27019 27019

Hard Seltzer Lemon & Lime Splash

Ingredienser till 19 liter Hard Seltzer

Artikelnr:103423

Hallon och Mango Extrakt kit. En cider med intensiv smak av färska hallon, med en hint av söt tropisk mango.

298 SEK
-+
Tillfälligt slutsåld! Ta kontakt för leveranstid.20dagar)
BeskrivningTeknisk infoTillbehörLiknande produkterSupportRecensioner
Beskrivning

En förfriskande hard seltzer med en härlig smak av citron och lime!

Mangrove Jack's nya kit för hard seltzer är superenkelt att göra. Det tar cirka fyra veckor från jässtart till färdig dryck. Då har man en härlig sommardrink som kan avnjutas hela året! 

Receptkitet innehåller ingredienser för att göra 19 liter hard seltzer. Alkoholstyrkan blir cirka 4,0%.

Innehåll:

  • Instruktion
  • Sockerblandning
  • Jäst
  • Sötningsmedel
  • Naturliga smakaromer
  • Klarningsmedel (används bara vid bruk av fat)


För att göra hard seltzer behöver du etj jäskärl och ett sätt att flaska drycken på. Se rekommenderade tillbehör längre ned på sidan.
Det passar också perfekt på ett corneliusfat!

 

Tillvägagångssätt:

  1. Tvätta och desinficera ett jäskärl och en omrörningssked/mäskpaddel.
  2. Koka ett par liter vatten i en gryta och tillsätt sockerblandningen. Rör om ordentligt.
  3. Fyll cirka halva jäskärlet med kallt vatten. Därefter tillsäter du den varma blandningen från punkt 2.
    (OBS! Det är viktigt att inte ha kokande vätska rätt ner i jäskärlet om det är gjort av PET-plast)
  4. Toppa upp med kallt vatten till 20 liter. Kontrollera att temperaturen inte är över 25 grader Celsius.
    Tilsätt jästen och sötningsmedelet.
  5. Sätt på locket och använd jäslås. Låt jäsa i 7 dagar mellan 18-26 grader Celsius, eller tills det slutat att bubbla i jäslåset i 48 timmar.
  6. Mät med en hydrometer. När jäsningen är klar ska SG ligga på 0,998-1,002. Är värdet högre så låt det jäsa några dagar till och mät sen igen.
  7. När jäsningen är färdig tillsättes påsen med smaktillsats och rörs ner försiktigt. Om drycken ska tappas på fat kan du hoppa direkt till punkt 11, annars låter du det stå i 24 timmar till, för att smaken skall fördela sig helt.
  8. 8-10 Vid bruk av flaskor: Tvätta och desinficera flaskor och hävert före användning.
  9. Överför seltzern till flaskor och tillsätt karboneringstabletter (carbonation drops) eller uppmätt socker. Vi rekommenderar upp till 6 gram socker per halvliter. Man önskar ganska mycket mer kolsyra i hard seltzer än i öl och cider.
  10. Förslut flaskorna och låt de stå varmt (18-26 grader C) i två veckor. Flytta därefter flaskorna till ett svalare ställe. Seltzeren blir mer klar (genomskinlig) med tiden när den står kallt.
  11. 11 och vidare gäller bara vid bruk av fat: Tillsätt "Kieselsol" i jäskärlet och rör om väl. Låt stå i en timme, tillsätt därefter "Beer Finings chitosan". Låt stå i tre dagar.
  12. Kontorllera efter tre dagar att seltzern har blivit klar (genomskinlig). Låt den stå några dagar till om den fortfarande är grumlig. Därefter överförs den till fat.
  13. Kyl ned fatet till cirka 4 grader C och kolsyra med ett tryck om 1,0-1,3 bar (15-20psi) i 5-7 dagar.
Teknisk info

Produktinformasjon

Tillverkare Mangrove Jack's


Tillbehör
Liknande produkter
Support
Recensioner
27019
Varan finns på lager.
Varan är beställd från leverantör och leveransdatumet är bekräftat.
Obekräftat - Kontakta kundcentret på post@amentio.se för förväntat leveransdatum.
Varan måste beställas från leverantör.
Varan befinner sig på fjärrlager
Varan är beställd från leverantör, men leveransdatum är inte bekräftat.
Varorna beställs från vår leverantörs lager.
Obekräftat - Kontakta kundcentret för närmare information.