Kvalitetspuré från franska Ponthier. Denna puré kan användas för bakning, efterrätter, i drycker eller för smaksättning av öl och ger en smak av litchi.
När du tillsätter puré i öl, rekommenderar vi att du gör detta i jäsningskaret i slutet av den aktiva jäsningen. Den innehåller något jäsningsbar fruktos (se nedan) .
Notera att genom att tillsätta puré kan ölet få en lätt syrlig/besk smak, och det rekommenderas att du tillsätter cirka 500 gram laktos (mjölksocker) mot slutet av tillverkningsprocessen. Laktos är ett icke jäsbart socker och man bör därför tillföra sötma för att ge ett mer balanserat öl..
Ursprungsland: Frankrike, men frukten kommer från Sydafrika
Smak: hallon, kokos, kvitten
Brix: 16, dvs 16 g socker per 100 g puré (SG 1.064)
The lychee is a small sphere 4 to 5 cm in diameter that weighs around 20 grammes. It is enveloped in a scaly skin that turns pinky red when ripe. We found a delicious lychee variety in South Africa. It is a combination of rose and muscat flavours with very soft white flesh and is particularly refreshing. PONTHIER lychee purée is made with the flesh only, the sweet, fragrant and juicy part.