Vermont Ale

WLP4000

Logga in för att recensera produkt
Artikelnr:102168

Isolated from a uniquely crafted double IPA out of the Northeastern United States, this yeast produces a balanced fruity ester profile of peaches and light citrus that complements any aggressively hopped beer.

137 SEK
-+
Obekräftad2019-11-15
BeskrivningTeknisk infoTillbehörSupportRecensioner
Beskrivning

Isolated from a uniquely crafted double IPA out of the Northeastern United States, this yeast produces a balanced fruity ester profile of peaches and light citrus that complements any aggressively hopped beer.

This strain typically takes off fast and metabolizes the bulk of fermentable sugars in wort quickly.

In order to achieve high attenuation, we recommend fermenting at 64-68 ºF for 5-7 days, and then raising the temperature to 70 ºF until a stable gravity is reached. We also recommend mashing at 148-149 ºF and adding a small percentage of the fermentables (~ 5-10%) as sugar.

Attenuation has also been reported to increase towards the higher end of the listed range when repitching after the first generation. 


Temperature: 18 - 22 ºF 
Attenuation: 78 - 82%
Flocculation:  Medium-Low 


Award Winning Recipes:

Awesomesauce IPA - 1st place; Smoke in the Valley Homebrew Competition
The Sloth IPA - 2nd place; NHC 1st round (2017)

Teknisk info

Produktinformasjon

Tillverkare WhiteLabs
Jästtyp Ale / Överjäst


Tillbehör
Support
Recensioner
Logga in för att recensera produkt
13320
Varan finns på lager.
Varan är beställd från leverantör och leveransdatumet är bekräftat.
Obekräftat - Kontakta kundcentret på post@amentio.se för förväntat leveransdatum.
Varan måste beställas från leverantör.
Varan befinner sig på fjärrlager
Varan är beställd från leverantör, men leveransdatum är inte bekräftat.
Varorna beställs från vår leverantörs lager.
Obekräftat - Kontakta kundcentret för närmare information.