Ekfat 20 liter Medium Toast Ekfat 20 liter Medium Toast Ekfat 20 liter Medium Toast Ekfat 20 liter Medium Toast

Ekfat 20 liter

Medium Toast

Artikelnr:104415

Ett spännande komplement för alla bryggare som vill prova något nytt i jäsprocessen av vin och öl, eller som en dekorativ tappstation under ett event eller liknande. Utmärkt för sekundärjäsning och speciellt i kategorin suröl.

 

Stativ, tapp i trä, och en träplugg för hålet i toppen ingår i priset.

 

Volym: 20 liter

2 290 SEK
-+
2 i lager
BeskrivningTeknisk infoTillbehörLiknande produkterSupportRecensioner
Beskrivning

Ett spännande komplement för alla bryggare som vill prova något nytt i jäsprocessen av vin och öl, eller som en dekorativ tappstation under ett event eller liknande. Utmärkt för sekundärjäsning och speciellt i kategorin suröl.

 

Stativ, tapp i trä, och en träplugg för hålet i toppen ingår i priset.


Fatet är gjord av europeisk ek (quercus robur), med 18-25 mm tjocka väggar. Fatet kommer färdig bränd inuti (medium toast), detta ger ett tydligt kraktär av vanilj, mandel och kola. Observera att ett nytt ekfat kommer att ge mycket smak på kort tid, och det rekommenderas därför att börja med några starka öl som Porter eller Stout, eller ett starkt vin. Utsidan av fatet är behandlat med naturlig linolja och bivax. Metallbanden är i rostfritt stål.

 

Vikt: ca 8,5 kg
Volym: 20 liter
Mått: (HxBxL) 40cm x 35cm x 40cm

 

Tillverkad av ukrainska CraftHouz, som bland annat producerar ekfat av hög kvalitet till en rad vin- och spritproducenter.

Läs mer om CraftHouz här

 

Användning för första gången - svällning:


Innan tunnan kan användas för lagring måste den svällas. Skölj först insidan av tunnan 2 till 3 gånger för att ta bort eventuella träspån. Fyll sedan fatet med lagringslösning (se recept nedan) i 3 till 5 dagar. Detta gör att träet absorberar vatten och expanderar, så att sprickor tätas. Observera att tunnan kommer att läcka vatten under denna period, så lämna den någonstans med avlopp på golvet. Fyll på med förvaringslösning vid behov. När tunnan inte längre läcker kan du flytta den, men lämna tunnan fortfarande fylld i ytterligare 3 till 7 dagar. Du kan sedan tömma och skölja tunnan en sista gång, innan du fyller den med öl, vin mm.

 


Efter användning - förvaring:


Efter första användningen får ekfatet aldrig förvaras utan vätska, då börjar träet snart ruttna och fatet är förstört för användning. Tänk därför på att fylla den med något nytt samma dag som den ska buteljeras. Alternativt fyll fatet med ny lagringslösning, se recept nedan.

 

 

Recept på förvaringslösning:

•Vatten
•Citronsyrapulver – 1 g per liter vatten
•Campden (sulfit) – 0,25 g per liter vatten

Teknisk info

Produktinformasjon

Volum 20 liter


Tillbehör
Liknande produkter
Support
Recensioner
37293
Varan finns på lager.
Varan är beställd från leverantör och leveransdatumet är bekräftat.
Obekräftat - Kontakta kundcentret på post@amentio.se för förväntat leveransdatum.
Varan måste beställas från leverantör.
Varan befinner sig på fjärrlager
Varan är beställd från leverantör, men leveransdatum är inte bekräftat.
Varorna beställs från vår leverantörs lager.
Obekräftat - Kontakta kundcentret för närmare information.