Brown Ale är en gyllene, behaglig ale. Ett allround-öl som passar bra till det mesta.
Använd gärna Brown Ale i mat då den inte är så besk. Prova gärna kyckling kokt i öl, det är supergott.
Stil: Amerikansk Brown Ale
- ABV: ca 5,6%
- Förväntat OG: ca 1.058
- Förväntat FG: ca 1.015
- IBU: 25 - liten beska
- EBC: 40 - mörk koppar
Beräknat för 25 liter vört i jäskärlet
Innehåller 6,5 kg krossad malt:
- Münchener Malt
- Karamell Aroma Malt
Humle:
Jäst:
- 2 paket Mangrove Jack’s M15 Empire Ale
Tillvägagångsätt:
- Mäsktemperatur: 67°C i 60 minuter
- Koktid: 60 min
- Humlen tillsätts enligt beskrivningen på påsarna
- Jästemperatur: ca 20°C
Tillsätt 6 gram socker per liter öl vid flaskning och kolsyrejäs vid 20-28°C i ca 14 dagar, sätt sedan flaskorna kallt. Använd ca halva sockermängden vi naturlig kolsyrejäsning på fat.
Länk till detaljerad beskrivning här.
Våra all-grain set med krossad malt är utvecklade och testade av oss och produceras i vår produktionsanläggning i Grimstad, Norge. Vi har kross, blandningsmaskiner och paketeringsmaskiner där vi producerar 60 ölkit per batch. All humle vägs enligt receptet och vakuumpackas i egna påsar så det bara är att klippa upp påsen och tillsätta humlen. Det följer också med torrjäst.