Öl- och Ciderkit
Extrakt Ciderkit
Extrakt Ölkit
All-grain Ölkit
FRESH WORT KIT

Vad är skillnaden mellan allgrain och bryggning med extrakt?

 

Bryggning med extrakt

Har du inte bryggt öl förut och vill prova? Öl tillverkad av extrakt är en utmärkt start, lätt att göra, lätt att lyckas och ingen större investering i dyra bryggverk krävs. Hos oss hittar du det du behöver, både ett brett utbud av extraktöl samt startpaket för att komma igång. Set baserat på extrakt innebär att tillverkaren har blandat bär och frukt eller maltextrakt och reducerat detta till en tjock sirap. Denna sirap rör du ut i hett vatten och sätts sedan på jäsning. Med extraktpaket sparar du både pengar och tid och det är väldigt enkelt att komma igång med att göra bra öl och cider.

 

Brygga med malt

Detta är samma tillvägagångsätt som kommersiella bryggerier använder. Malt är spannmål som har blötlagts tills det börjar gro, sen torkas spannmålet. Graden av torkning och värmebehandling har betydelse för färg och smak. Inför bryggning måste malten krossas innan den blandas med varmt vatten (mellan 60 och 70°C). Detta kallas mäskning och omvandlar stärkelsen i malten till socker som vi sen använder. Resultatet blir en sockerhaltig vört som kokas och blandas med humle och andra smaker. Efter kokning måste vörten svalna och jästen tillsättas, dvs den processen som liknar bryggning med extrakt.

 

Hos oss kan du köpa råvaror efter egna recept, eller du kan köpa våra populära ölset som innehåller vad du behöver för att brygga 25 liter öl. Vi har startpaket, bryggverk, tillbehör och utrustning för jäsning för er som vill brygga all-grain.

Varan finns på lager.
Varan är beställd från leverantör och leveransdatumet är bekräftat.
Obekräftat - Kontakta kundcentret på post@amentio.se för förväntat leveransdatum.
Varan måste beställas från leverantör.
Varan befinner sig på fjärrlager
Varan är beställd från leverantör, men leveransdatum är inte bekräftat.
Varorna beställs från vår leverantörs lager.
Obekräftat - Kontakta kundcentret för närmare information.