Saison Extrakt kit
Ett ölkit med fruktig och kryddig karaktär, balanserad av den mjuka maltkaraktären och en lätt syrlighet kompletterar det torra avslutet. Kryddiga fenoler ger ett lager av komplexitet till detta öl.
Antal liter färdig produkt: ca 15 liter
Alkoholprocent: ca 6,2%
Jäst: Saison
Rekommenderad jästemperatur: 26-32°C
Estimerat FG*: 1.001
*Estimerat FG; benämning för mängden restsötma i ölen. Final Gravity, mäts med hydrometer när jäsningen är avslutad. Kan ibland även betecknas med SG för Specific Gravity, även om det är vanligast att kalla värden som tas under jäsningens gång för SG-värden. FG-värden för Mangrove Jacks kit kan man hitta här: https://mangrovejacks.com/pages/sg-readings
Påsen består av två separata utrymmen, som innehåller det flytande koncentratet samt torrjäst och övriga tillsatser.
För detta extrakt kit behöver du också 0,6 kg flytande malt extrakt (Pure Malt Extract) för att uppnå önskad alkoholprocent.
Det rekommenderas att rehydrera torrjästen före användning, Kocka upp 1 dl vatten per paket jäst. Låt vattnet svalna till ungefär rekommenderad jästemperatur. Sprinkla jästen över ytan på vattnet och låt stå i 10 minuter, använd därefter en desinficerad sked eller liknande för att röra om blandningen och låt därefter stå i ytterligare 10 minuter. Sen kan jästen hällas ner i den kylda vörten.
Klicka här för att läsa de engelska instruktionerna direkt från tillverkaren https://cdn.shopify.com/s/files/1/0195/8620/files/MJ_TradPouch_Instruc_WEB.pdf