Wheat Beer, Connoisserurs ekstraktsett - Ølbrygging Wheat Beer, Connoisserurs ekstraktsett - Ølbrygging Wheat Beer, Connoisserurs ekstraktsett - Ølbrygging

Pale Ale B.I.B. extraktkit

Muntons Brewery in a Bag-serie

Artikelnr:102190

Brewery in a bag! Ett helt nytt sätt att brygga från den kända tillverkaren Muntons!
Här behöver du bara tillsätta vatten. Ingen utrustning behövs, allt du behöver från början till slut kommer i lådan.

Perfekt presenttips till någon som är nyfiken på att börja brygga öl, men inte helt redo att investera i utrustning

 

Pale Ale är en klassisk engelsk pale ale, med inslag av citrus från humle och en balanserad bitter eftersmak.
Satsen gör 25 halvlitrar med en alkoholhalt på cirka 4,2%.

299 SEK
-+
4 i lager
BeskrivningTeknisk infoTillbehörLiknande produkterSupportRecensioner
Beskrivning

Brewery in a bag! Ett helt nytt sätt att brygga från den kända tillverkaren Muntons!
Här behöver du bara tillsätta vatten. Ingen utrustning behövs, allt du behöver från början till slut kommer i lådan.

 

Pale Ale är en klassisk engelsk pale ale, med inslag av citrus från humle och en balanserad bitter eftersmak.
Satsen gör 25 halvlitrar med en alkoholhalt på cirka 4,2%.

 

I setet medföljer en stor påse som innehåller maltextrakt. Denna fylls enkelt med vatten och tillhörande jäst. Påsen har en kran för servering när ölet är färdig. Se video nedan.

 

Steg 1:
• Sträck påsen så platt som möjligt och placera den på en hård yta.
• Skruva loss det vita locket och ta bort tätningen.
• Fyll påsen med 2 liter ljummet vatten (det rekommenderas att blanda 0,5 liter kokande vatten med 1,5 kallt vatten för att få rätt temperatur).
• Skruva på den vita korken och skaka försiktigt påsen för att blanda innehållet väl.


 

Steg 2:
• Skruva loss den vita korken och strö den medföljande jästen i påsen.
• Fyll på med 10 liter ljummet vatten.
• Skruva på det gula locket. Detta bör bara fästas, inte dras åt! Kom ihåg att ta hand om de vita korkarna som ska användas senare.
• Placera påsen vid rumstemperatur (18-25c), och se till att den är upprätt.
• Påsen kommer att vara lite tunn i början, men efter 3-4 dagar när jäsningen är på god väg, kommer påsen att fyllas upp.
• Efter en vecka flyttas påsen till en kallare plats (15-18c). Försök undvika att röra för mycket på påsen från nu, för att låta sedimentet sätta sig till botten.


 

Steg 3:
• Efter cirka 30 dagar (kan variera något beroende på temperatur) är ölet klart för provsmakning. Ölet förblir bra i påsen i cirka fyra veckor efter att du börjat servera från den.
• Om ölet är grumligt kan du lämna det ett tag. Ölet blir klarare med tiden så länge påsen är helt stilla.
• BiB-bryggning kan jämföras med bryggning och servering direkt från fatet. Det kommer att vara ganska lågt kolsyra.
• Om du vill ha mer kolsyrad syra kan du byta ut den gula korken mot den vita mot slutet av jäsningen. Var då noga med att hålla koll på påsen så att den inte blåser upp för mycket. Om så är fallet, skruva upp korken något för att frigöra lite av trycket.

 


Länk till instruktioner (engelsk)

 

 

Teknisk info


Tillbehör
Liknande produkter
Support
Recensioner
17686
Varan finns på lager.
Varan är beställd från leverantör och leveransdatumet är bekräftat.
Obekräftat - Kontakta kundcentret på post@amentio.se för förväntat leveransdatum.
Varan måste beställas från leverantör.
Varan befinner sig på fjärrlager
Varan är beställd från leverantör, men leveransdatum är inte bekräftat.
Varorna beställs från vår leverantörs lager.
Obekräftat - Kontakta kundcentret för närmare information.