Startpaket för nybörjare

Startpaket för jäsning av öl och cider

Perfekt för nybörjaren!

Artikelnummer: 104552

Den perfekta presenten till den som pratat om att börja brygga öl och cider, eller till dig själv såklart.

I det här startpaket ingår all utrustning och rengöring man behöver för att jäsa och kapsylera dina första flaskor öl eller cider.

Lämpligt är att köpa till är något av våra extraktset som ni hittar som tillbehör längre ner på sidan eller på den här länken!

Sedan är det bara att sätta igång att jäsa och börja spara flaskor, eller för de delen köpa nya av oss här.

790 SEK
Inte i lager (9dagar)
Skicka ett mail när varan finns på lager
BeskrivningTeknisk infoAlternativSupportRecensioner
Beskrivning

Den perfekta presenten till den som pratat om att börja brygga öl och cider, eller till dig själv såklart.

I det här startpaket ingår all utrustning och rengöring man behöver för att jäsa och kapsylera dina första flaskor öl eller cider.

Lämpligt är att köpa till är något av våra extraktset som ni hittar som tillbehör längre ner på sidan eller på den här länken!

Sedan är det bara att sätta igång att jäsa och börja spara flaskor, eller för de delen köpa nya av oss här.


Paketet innehåller:

  • Komplett jäshink med kran
  • Flaskfyllare
  • Rengörningsmedel (Chemclean 50 g.) och desinfektionsmedel (Chemsan 100 ml.)
  • Sprayflaska för enkel desinfektion
  • Hydrometer
  • Mätcylinder
  • Kapsylerare
  • 100 kapsyler

 

Tillvägagångssätt:

  1. Desinficera utrustningen (Jäshinken, lock, omrörningsked m.m.) före användning.  
     
  2. Öppna ölkitet, ta ut innehållet från den torra sidan och töm extraktet i jäshinken
     
  3. Tillsätt 3 liter kokande vatten + dextros i jäshinken. Rör runt tills allt har löst upp sig.
    Observera: normalt används 1 kg dextros, men läs beskrivningen för ölkitet.
     
  4. Fyll på med vatten tills du har 23 liter i jäshinken och rör noggrant. Temperaturen i jäshinken bör vara mellan 18-28°C. Tillsätt jästen och rör. 
     
  5. Fyll vatten i jäsröret och sätt fast det på locket. Lägg locket på jäshinken och se till att det blir tätt.
     
  6. Låt nu vörten stå och jäsa i jämn temperatur, lägre temeraturer kommer förlänga jästiden och under 15°C kan medföra att jäsningen avstannar. Jäsning vid högre temperatur än rekommenderat kan försämmra smaken på ölet.   
     
  7. Nästa steg beror på om om kitet innehåller extra påse med torrhumle eller inte.

    Om kitet INTE SKA torrhulmas: Efter 7 dagar när det slutat bubbla i jäsröret. Mät SG med en hydrometer. Om SG är högre än det angivna slutvärdet låter du ölet jäsa ett par dagar till och sen gör en ny mätning. När SG er samma är ölet färdigjäst.

    Om kitet SKA torrhumlas: Efter 7 dagar mät SG med en hydrometer. Kolla om SG är 1.020 (för dextros) eller 1.025 (för Pure Malt Enhancer) om SG är högre än angivet, låt ölet stå ett par dagar till gör sedan en ny mätning. När önskat SG är nått kan torrhumlen tillsättas. OBS! rör inte runt i ölet. Lägg på locket och låt jäsa ytterligare 2-3 dagar, tills det slutat bubbla i jäsröret. Mät igen med hydrometer och kolla som slutvärdet för SG är uppnått. SG-slutvärden hittar du här. Om Sg fortfarande skulle vara för högt. låt stå ett par dagar till. 
  8. Rengör och desinficera flaskor. Använd en desinficerad hävert eller annan flaskfyllare till att fylla flaskorna med öl. 
     
  9. Fyll flaskorna men sluta ca 3-4 cm från mynningen. Tillsätt 1 carbonation drop eller ca ½ tesked socker i varje flaska. 
     
  10. Sätt på en desinficerad kapsyl. Låt flaskorna stå 5 dagar i rumstemperatur och ställ dom sedan kallt för vidare lagring.
     
  11. Ölet är klart att dricka när den blivit kall men blir bättre om den får stå ytterligare 2 veckor för mognad.
Teknisk info


Alternativ
Ginger Beer Ingefärsöl
Köp
199 SEK
6
Helles Lager Ölsats extrakt
Köp
298 SEK
2
Red IPA Ölsats extrakt
Köp
329 SEK
10
American IPA Ölsats extrakt
Köp
329 SEK
3
Support
Recensioner