New Zealand Pale Ale extraktkit
Från Mangrove Jack's New Zealand Brewer's Series.
En härlig pale ale med en fruktig karaktär och god maltsmak. Balanserad med lätt bitterhet.
Antal liter färdig produkt: ca 23 liter
Alkoholprocent: ca 4,4%
IBU: 16-19
Färg: Gyllene
Rekommenderad jästemperatur: 20-25°C
Uppskattad SG*: 1,006
*Uppskattad SG; uppgivet mål för mängden restsocker (Specific Gravity, mätt med hydrometer när den är färdigjäst. Benämns även FG = Final Gravity). SG-värdena finns her: https://mangrovejacks.com/pages/sg-readings
Till detta extraktkit behöver du också 1,2 kg Pure Liquid Malt Extract eller 1 kg dextros (druvsocker) för att uppnå önskad alkoholprocent.
Det rekommenderas att rehydrera torrjästen före bruk. Koka upp ca 1 dl vantten till ett paket jäst. Därefter kyls vattnet till den rekommenderade jästemperaturen. Ha i torrjästen och låt den stå i tio minuter. Använd en desinficerad sked till att röra ut jästen. Låt sedan jästen stå i ytterligare tio minuter. Sen är den klar att användas.
Klicka här för att läsa en guide till lyckad extraktbryggning av öl:
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0195/8620/files/V3_MJ_GENERIC_INST_HR.pdf