En saftig suröl med smak av mogen mango och en balanserad syrlighet!
Ölsetet är designat för 20L vid jäsning.
I receptbladet som medföljer går det att klippa ut en etikett färdiggjord för Bishop Tap Handle!
Alkoholprocent: ca. 4,9 %. Förväntat OG: ca. 1057. vanligaste FG: ca 1020 *
IBU: ca. 17 - lätt / måttligt bitter. Färg: 7 EBC - halmgul
* det höga FG:et beror på tillsatsen av laktos som inte är jäsbar.
Innehåller 4,45 kg krossad malt:
Malt: Pilsnermalt, Vetemalt, havregryn
Humle: Centennial, Citra, Mosaic
Övrigt: Laktos och Mango Aroma
Jäst: Lalbrew Philly Sour och Fermentis US-05 **
Mäskas vid 65°C i 60 minuter. Koka i 60 minuter. Humlen tillsätts enligt beskrivning på humlepåsarna.
** Jäs först med Philly Sour på ca. 24 °C. Efter 4 dagar, lägg till US-05 vid ca. 20 °C.
Tillsätt 7g socker per liter öl när ölet är på flaska, och låt det kolsyra vid 20-28°C i ca 14 dagar innan det ställs kallt.
CO2 volym per fat: ca 2,5 - Se kolsyretabell här
Länk till detaljerad beskrivning och instruktioner, A4 utskriftsformat
Länk till receptet hos Brewfather