Dry Irish Stout allgrain ölkit Recept av David Heath Dry Irish Stout allgrain ölkit Recept av David Heath

Dry Irish Stout allgrain ölkit

Recept av David Heath

Artikelnummer: 106138

Dry Irish Stout-receptet av David Heath är en klassisk torr stout som har blivit populär bland hans följare.
Den har en distinkt rostad karaktär med en elegant touch av kaffe och choklad. Med endast 4,1% är detta en mycket trevlig session öl för vintersäsongen!

Dry Irish Stout-stilen är mest känd från Guinness och Murphys.

369 SEK
-+
6i lager
BeskrivningTeknisk infoTillbehörAlternativSupportRecensioner
Beskrivning

Dry Irish Stout-receptet av David Heath är en klassisk torr stout som har blivit populär bland hans följare.
Den har en distinkt rostad karaktär med en elegant touch av kaffe och choklad. Med endast 4,1% är detta en mycket trevlig session öl för vintersäsongen!

Dry Irish Stout-stilen är mest känd från Guinness och Murphys.

 

Ölsetet är designat för 20L för jäsning.


I receptbladet som följer med går det att klippa ut en färdig etikett till Bishop Tap Handle!


 

  • Stil: Dry Stout
  • Alkoholprocent: ca. 4,1 %.
  • Förväntat OG: ca. 1 042.
  • FG: cirka 1 011
  • IBU: ca. 36 – medelbesk.
  • Färg: 85 EBC - svart

 

Innehåller 4,4 kg krossad malt:


 

Malt: Maris Otter, kornflingor, rostat korn, Carafa Special III, karvete
Humle: Magnum, East Kent Goldings
Jäst: Lallemand Nottingham

 

Mäska i 65°C i 60 minuter. Koka i 60 minuter.
Humlen tillsätts enligt beskrivningen på humlepåsarna.
Jäs i ca. 20°C.

 

 

Tillsätt 6 gram socker per liter öl när ölet flaskas och låt kolsyrejösa vid 20-28°C i cirka 14 dager innan flaskorna förvarars svalt.
CO2-volym på fat: cirka 2,4 - Se kolsyretabell här!

 

 

Länk till detaljerad beskrivning och vägledning, A4 utskriftsformat 
Länk till receptet i Brewfather

 

Teknisk info

Produktinformasjon

Volum 20 liter


Tillbehör
Alternativ
Support
Recensioner