Enzymer som ger en klar, glutenfri öl. (Brewers Clarex®)

Klarningsmedel mot köldgrumling, 20 ml

Clarex, för att klarna öl

Artikelnr:100590

Enzymer som ger en klar, glutenfri öl.

Detta är ett klarningsmedel som togs fram främst för att reducera den kalla dimman. Men en fördelaktig och sensationell bieffekt är att glutenproteinet i denna process också bryts ned.

169 SEK
-+
20+ i lager
BeskrivningTeknisk infoLiknande produkterSupportRecensioner
Beskrivning

Enzymer som ger en klar, glutenfri öl. (Brewers Clarex®)

Detta är ett klarningsmedel (Clarex, Klarex) som togs fram främst för att minska den kalla dimman. Men en fördelaktig och sensationell bieffekt är att glutenproteinet i denna process också bryts ned.

Detta innebär att ölet blir glutenfritt eller nästan glutenfritt när man använder detta medel.

De tester som har utförts (se även extern länk) visar att ölen i de flesta fall är under 10 ppm Gliadin (20 ppm är gränsen för vad som kan kallas glutenfritt.)

Fastän proteinerna omvandlas är skumstyrka och smak oförändrad.

Dosering:

1-2 g per 100 liter öl (4-7 droppar per 25 liter vört)


Tillsättes tillsammans med jästen i jäsningskärlet.

 

Datablad

 

Teknisk info


Liknande produkter
Support
Recensioner
14159
Varan finns på lager.
Varan är beställd från leverantör och leveransdatumet är bekräftat.
Obekräftat - Kontakta kundcentret på post@amentio.se för förväntat leveransdatum.
Varan måste beställas från leverantör.
Varan befinner sig på fjärrlager
Varan är beställd från leverantör, men leveransdatum är inte bekräftat.
Varorna beställs från vår leverantörs lager.
Obekräftat - Kontakta kundcentret för närmare information.