Amigase Mega L 10 ml - Klarning og Enzymer - Ølbrygging

Amigase Mega L 15 ml

Artikelnr:100575

Amigase Mega L är ett enzym som omvandlar komplexa sockerarter till förjäsningsbart socker. Detta ger ett "low carb" öl med mindre restsötma och en torrare munkänsla.

57 SEK
-+
3 i lager
BeskrivningTeknisk infoLiknande produkterSupportRecensioner
Beskrivning

Amigase® Mega L  är ett enzym som ”spjälkar” komplexa sockerkedjor till förjäsbara sockerarter. Detta ger ett öl med lägre restsötma och torrare munkänsla och funkar utmärkt för dig som vill göra en Brut-IPA.
 
Bakgrund:
Kolhydrat är i huvudsak den stärkelse vi hittar i korn. I kornmalten utgör stärkelsen cirka 60-65% av egenvikten. Traditionella bryggmetoder ger cirka 75-80% konvertering av stärkelsen till socker under mäskningen. Detta omnämns ofta som utbyte eller effektivitet. Dvs det vi läser som ”Gravity” när med mäter med en hydrometer eller refraktometer och ger ett värde på mängden socker i vörten.


I kornet finns det naturligt två stycken enzymer som konverterar stärkelsen till socker:
Enzymet beta amylas som omvandlar stärkelsen till enkla sockerkedjor i temperaturintervallet från cirka 54°C och når sin peak runt 62°C och upphör runt 70°C.
Enzymet alpha amylas ger komplexa sockerkedjor i temperatur intervallet från cirka 64°, når sin peak vid 70° och upphör vid 76%.


Stärkelsen omvandlas i huvudsak till:

  • Maltos - utgör cirka 50% av och glukos utgör cirka 10% av sockerinnehållet. Detta är dom enkla och mest förjäsbara sockerarterna som ger väldigt lite kolhydrater i ölet.
  • De resterande 40% är komplexa sockerarter (dextriner) som jästen inte klarar av att jäsa ut på samma sätt och ger mer kropp, restsötma och kolhydrater i ölet.
     

Produktbeskrivning:
Amigase® Mega L är en flytande, högkoncentrerad produkt, bestående av amyloglukosidase enzymer från en stam av Aspergillus Niger. Amigase kan tillsättas i mäsken eller i vörten i jäskärlet. Vid tillsättning i mäskningen ger det en klart förbättrad konvertering av stärkelsen. Produkten är temperaturkänslig och bör hållas i temperaturintervallet 55-60°C. Aktiviteten upphör helt när vörten tas upp till kokpunkten. Tillsätts produkten kommer konvertering aldrig att upphöra. Se till att rengöra all utrustning extremt noga efter jäsning för att undvika kontaminering till senare batcher.
 

Rekommenderad mängd vid mäskning: 0.8 gram till 3.2 gram per kilo stärkelse räknad på 60% stärkelse:

  • 5 kg korn * 0.60 = 3 kg stärkelse. Använd 2.4 till 9.6 gram av Amygase.

Rekommenderad mängd vid jäsning: 1.5 till 2.5 gram per 100 liter vört

  • 1 ml motsvarar cirka 1 gram och ungefär 28 droppar.

Rekommenderad förvaringstemperatur är mellan 4 och 8°C. Cirka 5% minskad effektivitet per år från produktionsdatum.
Optimalt pH är 3.0 till 5.0
Optimal temperatur är 55 till 60°C i mäsken. Temperaturen bör inte överstiga 60°C.
Tillsätt Amigase® Mega L under inmäskningen för att se till att produkten blir jämt fördelad i mäsken. 
 

Teknisk info


Liknande produkter
Support
Recensioner
14144
Varan finns på lager.
Varan är beställd från leverantör och leveransdatumet är bekräftat.
Obekräftat - Kontakta kundcentret på post@amentio.se för förväntat leveransdatum.
Varan måste beställas från leverantör.
Varan befinner sig på fjärrlager
Varan är beställd från leverantör, men leveransdatum är inte bekräftat.
Varorna beställs från vår leverantörs lager.
Obekräftat - Kontakta kundcentret för närmare information.