K.1 Voss Kveik 7 g Kveik Yeastery - Norsk Kveik K.1 Voss Kveik 7 g Kveik Yeastery - Norsk Kveik

K.1 Voss Kveik 7 g

Kveik Yeastery - Norsk Kveik

Artikelnummer: 106554

Voss kveik från Kveik Yeastery är en multikultur och innehåller alla de ursprungliga jästtyperna. Jästen kommer ursprungligen från Sigmund Gjernes på Voss, och ger smak och doft av apelsin och citrus. Intensiteten är medelhög till hög vid höga jäsningstemperaturer och låg till medelhög vid lägre temperaturer.

 

Norske Kveik Yeastery producerar äkta Kveikjäst, det vill säga kveik där multikulturen omhändertagen som den ursprungligen ska vara, till skillnad från alternativ där huvudkulturen är isolerad för massproduktion. Traditionellt hölls Kviek på gårdarna och sköttes om  genom många generationer.

69 SEK
Obekräftad2025-05-13
Skicka ett mail när varan finns på lager
BeskrivningTeknisk infoTillbehörAlternativSupportRecensioner
Beskrivning

Voss kveik från Kveik Yeastery är en multikultur och innehåller alla de ursprungliga jästtyperna. Jästen kommer ursprungligen från Sigmund Gjernes på Voss, och ger smak och doft av apelsin och citrus. Intensiteten är medelhög till hög vid höga jäsningstemperaturer och låg till medelhög vid lägre temperaturer.

 

Norska Kveik Yeastery producerar äkta Kveikjäst, det vill säga kveik där multikulturen är omhändertagen som den ursprungligen ska vara, till skillnad från alternativ där huvudkulturen är isolerad för massproduktion. Traditionellt hölls Kviek på gårdarna och sköttes om  genom många generationer.

 

Voss Kveik kommer från Sigmund Gjernes i Voss, Norge. Placeringen i Norge gjorde att gårdarna i detta område var avskilda och i stort sett självförsörjande. Detta har resulterat i att Kveik historiskt sett sällan blandas med andra kulturer, och har behållit sina ursprungliga egenskaper tack vare det grundliga arbete som Sigmund har lagt ner på att ta tillvara om Kveiken.

 

Voss kveik jäser idealt från 18°C  ända upp till 41°C. Ju högre temperatur, desto snabbare jäsning och desto mer intensiv citruskaraktär. Vid den högsta temperaturen kan utjäsning förväntas inom 48 timmar. Jästnäring rekommenderas när du använder kveik från Kveik Yeastery.

 

Jästen tillsätts direkt i vörten genom att strö ovanpå. Se till att ha en temperatur över 20°C när du tillsätter jäst.
Rekommenderad mängd är 20 g/hl (en förpackning rekommenderas för 25 liter). Vid jäsning vid temperaturer under 20°C eller vid mycket hög OG rekommenderas att dubbla mängden.

 

Attenuering: Hög
Flockning: Medium
Temperatur: 18-41°C
Alkoholtolerans: 12 %
Dosering: 20 g/hl

Teknisk info

Produktinformasjon

Användningsområde Öl
Jästtyp Kveik


Tillbehör
Alternativ
Support
Recensioner