14865

Wildbrew Sour Pitch 10g

Mjölksyrabakterier, för suröl

Artikelnr:101306
WildBrew™ Sour Pitch är mjölksyrebakterier i torkad form. Dessa kan användas för att syra en rad olika ölstilar och ger en ren och balanserad citrus smak, typisk för både traditionella och moderna syrliga ölstilar.
118 SEK
-+
6 i lager
BeskrivningTeknisk infoTillbehörLiknande produkterSupportRecensioner
Beskrivning
WildBrew™ Sour Pitch är mjölksyrebakterier i torkad form. Dessa kan användas för att syra en rad olika ölstilar och ger en ren och balanserad citrus smak, typisk för både traditionella och moderna syrliga ölstilar. 


Exempel på stilar där den här produkten passar är Berliner Weisse, Gode, Lambic, American Wild och Sur-IPA.


Tillvägagångssätt

  • Mäska in vörten som vanligt, håll gärna pH till 5.2-5.4 för bättre utbyte. 
  • Laka och värm upp vörten till kokpunkten för att ta död på vildjäst och andra källor till infektion. Tillsätt ingen humle. 
  • Kyl ned vörten till 40°C
  • Sänk pH till 4.5 eller något lägre med mjölksyra
  • Rehydrera WildBrew™ Sour Pitch och tillsätt vörten
  • Nu finns det två alternativ.
  • Antingen fyller du kokkärlet med CO2 och se till att det håller tätt. Ett förslag är att lägga plastfolie uppepå vörten för att den inte ska komma i kontakt med syre. Det går även att använda ett vanligt lock med förutsättning att detta håller helt tätt, alternativt täta från utsidan med plastfolie. 
  • Alternativet är att fylla sitt jäskärl med CO2 eller annan inert gas och pumpa över den 40°C vörten till jäskärlet. Se till att utsätta vörten för minimalt med syre under överflyttningen. 
  • Håll temperaturen runt 30-40°C, tills önskat pH-sänkning är uppnådd.
  • Det kommer märkas på lukten om processen inte gått som den ska. 
  • Därefter är det bara att pumpa tillbaka vörten till kokkärlet, alternativ koka upp vörten direkt om den syrats direkt i kastrullen/bryggverket. 
  • Koka som vanligt, tillätt humle, kyl ner vörten, tillsätt din vanliga jäst och jäs enligt instruktionerna för jästen.


Egenskaper:

En snabb reduktion till pH, oftast inom loppet av 24 till 36 timmar. 

Förväntat pH är mellan 3.2 till 3.5. Se databladet för mer exakta siffror.

Producerar primärt mjölksyra men även en liten mängd ättiksyra. 

Optimal temperatur är 30-40°C

Använd 0.1 gram per liter

Lagringstemperatur: kylskåp runt 4°C (eller frys till 18°)

Hållbarhet i kylskåp cirka 18 månader och i frys 36 månader 


Datablad: http://www.lallemandbrewing.com/wp-content/uploads/2017/09/WildBrew_Sour_Pitch_Datasheet.pdf

Teknisk info

Produktinformasjon

Tillverkare Lallemand
Jästtyp Bakterier / Annat


Tillbehör
Liknande produkter
Support
Recensioner
14865
Varan finns på lager.
Varan är beställd från leverantör och leveransdatumet är bekräftat.
Obekräftat - Kontakta kundcentret på post@amentio.se för förväntat leveransdatum.
Varan måste beställas från leverantör.
Varan befinner sig på fjärrlager
Varan är beställd från leverantör, men leveransdatum är inte bekräftat.
Varorna beställs från vår leverantörs lager.
Obekräftat - Kontakta kundcentret för närmare information.