19630

LalBrew Voss Kveik 11g

Torrjäst, Kveik från Norge

Artikelnr:102451

NYHET! Äntligen kveik som torrjäst.

Kveik är ett norskt ord som betyder jäst. I den norska bondetraditionen bevarades Kveik genom torkning och överfördes från generation till generation. Kveik är därför den ursprungliga, traditionella torkade jästen.

LalBrew® Voss-stammen utvecklades från Sigmund Gjernes (Voss, Norge), som har underhållit denna kultur med traditionella metoder sedan 1980-talet och generöst delat med sig till oss bryggare.

49 SEK
-+
20+i lager
BeskrivningTeknisk infoLiknande produkterSupportRecensioner
Beskrivning

Kveik är ett norskt ord som betyder jäst. I den norska bondetraditionen bevarades Kveik genom torkning och överfördes från generation till generation. Kveik är därför den ursprungliga, traditionella torkade jästen.

LalBrew® Voss-stammen utvecklades från Sigmund Gjernes (Voss, Norge), som har underhållit denna kultur med traditionella metoder sedan 1980-talet och generöst delat med sig till oss bryggare.

LalBrew® Voss stöder ett brett område av jäsningstemperaturer mellan 25-40 °C (77-104 °F) med ett mycket högt optimalt intervall på 35-40 °C (95-104 °F). Mycket snabb jäsning uppnås inom det optimala temperaturområdet, full utjäsning uppnås vanligtvis inom 2-3 dagar. Smakprofilen är konsekvent i hela temperaturområdet: neutralt med subtila fruktiga noter av apelsin och citrus. Flockningen är mycket hög, vilket bidrar till en klar öl utan att filtrera eller använda processhjälpmedel.




In Lallemand’s Standard Conditions Wort, LalBrew® Voss yeast exhibits:
Fermentation that is completed in:

2 days at 40°C (104°F)
3-4 days at 30°C (86°F)
5-7 days at 25°C (77°F)

Medium to high attenuation and very high flocculation.
Neutral flavor profile across the temperature range with notes of orange and citrus.
The optimal temperature range for LalBrew® Voss yeast when producing traditional
styles is 35-40°C (95-104°F)
Lag phase, total fermentation time, attenuation and flavor are dependent on pitch rate, yeast handling, fermentation temperature and nutritional quality of the wort. Our research suggests that pitching LalBrew® Voss directly into wort without prior rehydration will often result in better performance including shorter lag-phase and greater attenuation.


Classified as Saccharomyces cerevisiae, a top fermenting yeast.
Typical Analysis of LalBrew® Voss yeast:

Percent solids 93% – 96%
Viability  5 x 10 CFU per gram of dry yeast
Wild Yeast < 1 per 106 yeast cells
Diastaticus Undetectable
Bacteria < 1 per 106 yeast cells
Finished product is released to the market only after passing a rigorous series of tests
*See specifications sheet for details

Teknisk info

Produktinformasjon

Tillverkare Lallemand
Jästtyp Kveik


Liknande produkter
Support
Recensioner
19630
Varan finns på lager.
Varan är beställd från leverantör och leveransdatumet är bekräftat.
Obekräftat - Kontakta kundcentret på post@amentio.se för förväntat leveransdatum.
Varan måste beställas från leverantör.
Varan befinner sig på fjärrlager
Varan är beställd från leverantör, men leveransdatum är inte bekräftat.
Varorna beställs från vår leverantörs lager.
Obekräftat - Kontakta kundcentret för närmare information.