LalBrew Pomona™ är en hybridjäst som valdes ut för smak och jäsningsprestanda i humleöl. LalBrew Pomona™ är uppkallad efter fruktträdens gudinna och producerar en unik och saftig smakprofil med toner av persika, citrus och tropiska frukter. Denna stam har utvecklats av Lallemands partner Escarpment Laboratories (Kanada) med hjälp av avancerad jästförädling och adaptiv laboratorieutveckling i hög ABV och höghumlad IPA-fermentering. Resultatet är en fruktig, stresstolerant och robust stam som förbättrar biotransformation och dis för moderna IPA-stilar.
Rekommenderas för: American Amber Ale, American Barleywine, American Brown Ale, American IPA, American Pale Ale, American Wheat, Berliner Weiss, Blonde Ale, Cream Ale, Dry Stout, Gose, Imperial IPA, Kettle Sours, New England IPA, New England Pale Ale, Robust Porter, Russian Imperial Stout, Session IPA.
Utjäsning: 75-84%
Rekommenderad jästemperatur: 18-22 grader
Flockulering: Medel
Aromer: persika, citrus, tropiska frukter
Alkoholtålighet: 10% ABV
Rekommenderad dosering: 50-100 g per hektoliter, det vill säga 0,5-1 g. per liter.