Kvalitetspuré av franska Ponthier. Denna puré kan användas för bakning, efterrätter, i drycker eller för smaksättning av öl och ger en smak av blåbär .
När du tillsätter puré i öl, rekommenderar vi att du tillför det i jäsnigskärlet i slutet av den aktiva jäsningen. Purén innehåller något jäsningsbar fruktos (se nedan) .
Notera att genom att tillsätta puré kan ölet få en lätt syrlig/besk smak,och det rekommenderas att tillsätta cirka 500 gram laktos (mjölksocker) mot slutet av tillverkningstiden. Laktos är ett icke jäsbart socker och kommer därför att tillföra sötma som ger ett mer balanserat öl .
Ursprung: Frankrike, men bären odlas i Chile och Polen
Smak: passionsfrukt, vildväxande jordgubbar, körsbär, kanel
Brix: 20, det vill säga 20 g socker per 100 g puré (SG 1.081)
Maison Ponthier har valt blåbär med en väldoftande smak, något söta och syrliga. Dess saftiga och mjuka kött ger PONTHIER purén en fräsch, blommig och träig smak. Doften och blå-svart färg är typisk för detta läckra lilla bär. Blåbäret är bräckligt och måste handplockas intakt utan "blåmärken", ofta med hjälp av en speciell kam.