Kvalitetspuré från franska Ponthier. Denna puré kan användas för bakning, efterrätter, i drycker eller som smak i öl, vilket ger en smak av granatäpplen .
När du tillför puré i öl, rekommenderar vi att du tillför den i jäsningskärlet mot slutet av den aktiva jäsningen. Den innehåller något jäsningsbar fruktos (se nedan) .
Notera att genom att tillsätta puré kan ölet få en lätt syrlig/besk smak och det rekommenderas att tillsätta cirka 500 gram laktos (mjölksocker) mot slutet av tillverkningsprocessen. Laktos är ett icke jäsbart socker och det bör därför tillsätts sötma för att ge ett mer balanserat öl
Ursprung: Frankrike, men frukten odlas i Turkiet
Smak: passionsfrukt, ananas, kokos, mandelmjölk
Brix 23, dvs 23 g socker per 100 g puré (SG 1.095)
Maison Ponthier har valt att skaffa denna frukt från "Pomegranate Valley" i Turkiet, fruktens hemland. En äppelformad höstfrukt, Granatäpple består av många små genomskinliga frön som är mycket saftiga och har rubinröd färg.. PONTHIERs granatäppelpuré använder bara det röda genomskinliga köttet som omsluter de vita frön som inte är brukade. Därför har PONTHIERs puré den aptitretande ljusa färgen och den söta, smarta smaken av de bästa granatäppelsorterna.
D