LALVIN ICV D254™ valdes ut av ICV 1998 från Syrah-jäsningar i Gallician, söder om Rhônedalen. I röda viner utlovar ICV D254 hög volym i förmunnen, stor munkänsla i mellangommen, intensiv fruktkoncentration, lena tanniner och en milt kryddig avslutning. Röda viner gjorda med ICV D254 kan blandas med LALVIN ICV D80™ eller ICV D21™ för att skapa mer koncentrerade, fylliga viner. I omogna röda viner, jäs 25% till 50% av partiet med ICV D254 och resten med LALVIN ICV GRE™ för att maskera vegetativ karaktär. Som ett komplement till LALVIN CY3079™ använder vinmakare ICV D254 för att jäsa Chardonnay med nötiga aromer och krämig munkänsla. Mycket kompatibel med malolaktiska bakterier.
Dosering: 2-4 gram till 10 liter
Jäsningstemperatur: 15–28°C
Alkoholtolerans: upp till 16%