Tysk överjäsande jäststam för klassiska Kölsch- och Altbier-öltyper. Den producerar en neutral och ren esterprofil som möjliggör uttryck av ädel humle och elegant maltkaraktär i bakgrunden med en övergripande torr och ren avslutning i ölet. Den producerar mycket låga nivåer av diacetyl och subtila toner av fruktiga estrar med påminnelser om päron, citrus, äpple och plommon när de förekommer.
AROM- OCH SMAKSKARAKTERISTIKA
Ger en neutral profil som möjliggör uttryck av maltkaraktärer för att ge en torr och ren avslutning.
Det finns en mycket låg nivå av diacetyl och subtila estertoner av päron, äpple och citrus.
EGENSKAPER
JÄSTSTAM: Saccharomyces pastorianus
URSPRUNG TILL JÄSTSTAMMEN: Tyskland
ATTENUERING: 75-80% | Medium
JÄSNINGSTEMPERATUR: 13-21°C | 55-70°F
FLOCKULATION: Medium
ALKOHOLTOLERANS: 11 % ABV
TOTALA ESTRAR: Låg
H2S (SVAVELANMÄRKNINGAR): Låg
POF (FENOLISK ANMÄRKNING): Negativ
STA-1: Negativ