WLP715 är en klassisk typ av jäst med en neutral karaktär i smak och arom. Den är en stark jäsare. Perfekt för användning i champagne, torrt vin, cider och torr mjöd vilket gör att karaktären hos de jäsbara ämnen blir de framträdande smakerna.
Alkoholtolerans: Väldigt hög, 15%+
Utjäsning: 70-90%
Flockulering: Låg
Rekommenderad jästemperatur: 21-24°C
Rekommenderas till bland annat dessa drycker: Cider, Dry Mead, Sweet Mead, White Wine (New World), White Wine (Old World), Wild Specialty Beer
PurePitch-paketen från White Labs har ett bäst före-datum på sex månader efter produktionsdatumet. Det finns fortsatt många livsdugliga celler i förpackningarna även efter bäst-före-datum. Jästen är i verkligheten hållbar mycket längre och kan användas, så länge man gör en förkultur!
Läs mer om denna jäst
här.
Läs mer om White Labs Next Gen PurePitch-jäster här.