En härlig kaffestout utvecklad i samarbete med Sørlandets Kaffebrenneri.
Solid, autentisk smak av första klassens nyrostat kaffe!
I ölsetet ingår 200 g grovmalt färskrostat Teodoro Engelhardt kaffe, som efter grundlig testning blev utvalt som den absolut bästa kaffesorten för stout! Det medföljer också en humlepåse att ha kaffet i.
Ölsetet är beräknat för 20 liter till jäsning.
I receptarket som medföljer är det möjligt att klippa ut etikett färdig för Bishop Tap Handle!
Stil: 8C Oatmeal Stout och 13E Andre Tilsetninger
Alkoholprocent: ca. 6,6%. Förväntat OG: ca. 1,068. FG: ca. 1,018
IBU: ca. 72 - bitter, men balanserad. Färg: 96 EBC - svart
Innehåller 6,35 kg
krossad
malt:
Malt: Pale Ale malt, Flaked havre, Caramunich I, Chateau Café, Cara Clair, Roasted Barley, Biscuit, Chocolat, Peated.
Humle: Columbus, Cascade och Centennial
Jäst: Fermentis US-05
Övrigt: 200 g Teodoro Engelhardt färskrostat kaffe, grovmalt för användning i Stout. Humlepåse till detta ingår i ölsetet.
Mäskas på 67°C i 60 minuter. Kokas i 60 minuter. Humlen tillstts enligt beskrivning på humlepåsarna.
Jäses vid ca. 20°C.
Tillsätt 6 g socker per liter öl när ölet flaskas och låt kolsyrejäsa vid 20-28°C i ca. 14 dagar innan den ställs kallt.
CO2-volym på fat: ca. 2,5 - Se kolsyretabell här
Länk till detaljerad beskrivning och vägledning, A4 utskriftsformat (norska)
Länk till receptet i Brewfather
Våra all-grain set med krossad malt är utvecklade och testade av oss och produceras i vår produktionsanläggning i Grimstad, Norge. Vi har kross, blandningsmaskiner och paketeringsmaskiner där vi producerar 60 ölkit per batch. All humle vägs enligt receptet och vakuumpackas i egna påsar så det bara är att klippa upp påsen och tillsätta humlen. Det följer också med torrjäst.
Våra olika ölset har olika innehåll och mängd malt. Det kan därför hända att visst bryggverk inte har plats för all malt. Om du väljer att gå utanför tillverkarens rekommendationer kan du uppleva lägre utbyte (lägre OG) och du kan också drabbas av så kallad «stuck mash» (silen sätter igen och cirkulering/avrinning försvåras.
Här är tillverkarnas egna rekommenderade max maltmängd. Se bruksanvisningen för ditt bryggverk för beräkning av mängden vatten i förhållande till mängden malt.
Robobrew BrewZilla / Digiboil:
35L: max 8 kg
65L: max 16 kg
Beer Brew:
30L: silkar max 8 kg, falskbotten max 9 kg
60L: silkar max 15 kg, falskbotten max 16 kg
Grainfather:
30L: max 9 kg
70L: max 17 kg
Speidel Braumeister:
modell 10: max 2,8 kg
modell 20: max 6 kg
modell 50: max 13 kg
Brewtools:
B40pro: max 9 kg
B80pro: max 20 kg
B150pro: max 35 kg
Her er produsentenes egne anbefalinger av maltmengde. Se for øvrig brukerveiledning til ditt bryggeutstyr med henhold til beregning av mengde vann i forhold til mengde malt.
Robobrew BrewZilla / Digiboil:
-
35L: max 8 kg
-
65L: max 16 kg
Beer Brew:
-
30L: silkar max 8 kg, silbunn max 9 kg
-
60L: silkar max 15 kg, silbunn max 16 kg
Grainfather:
-
30L: max 9 kg
-
70L: max 17 kg
Speidel Braumeister:
-
modell 10: max 2,8 kg
-
modell 20: max 6 kg
-
modell 50: max 13 kg
Brewtools:
-
B40pro: max 9 kg
-
B80pro: max 20 kg
-
B150pro: max 35 kg