Hazy Hoppy Farmhouse är ett allgrain ölkit framtaget i samarbete med Lallemand Brewing. Receptet är gjort för att få en härlig lättdrucken öl med god maltsmak tillsammans med aromatisk humle. Detta balanseras med jästen med jästen LalBrew Verdant IPA för att ge en fruktig och hazy öl utan att någon ingrediens uppfattas som för dominerande.
Ölkitet är berälnat för 20 liter till jäsning.
Ur receptarket som följer med kan du klippa ut etiketter färdiga för Bishop Tap Handle!
Stil: Saison
Alkoholprocent: cirka 5,5%. Förväntat OG: cirka 1,051. FG: cirka 1,009
IBU: cirka 38 – moderat bitter. Färg: 11 EBC - gyllene
Innehåller 5 kg
krossad
malt:
Malt: Pale Ale Malt, havremalt, Flaked barley och Speltmalt
Humle: Cascade, Motueka och Ella
Jäst: Lallemand Verdant IPA
Mäskas på 67°C i 60 minuter. Kokas i 60 minuter. Humlen tillsätts enligt beskrivning på humlepåsarna.
Jäses vid cirka 20°C.
Tillsätt 6 g socker per liter öl när ölet flaskas, och låt kolssyrejäsa vid 20-28°C i cirka 14 dagar innan det ställs svalt.
CO2-volym på fat: crka 2,4 - Se kolsyretabell här.
Länk till detaljerad beskrivning och vägledning, A4 utskriftsformat
Link till receptet i Brewfather