Ölkitet Traditionellt norskt julöl är ett klassiskt julöl rik av tradition. Härlig fyllighet och maltsötma som passar såväl till julmaten som till kakorna.
Ölkitet är beräknat för 20 liter till jäsning.
I receptbladet som följer med går det att klippa ut en färdig etikett till Bishop Tap Handle!
Stil: Klassisk norsk julöl
Alkoholprocent: cirka 6,8%
Förväntad OG: cirka 1,066.
FG: cirka 1,014
IBU: cirka 23 – moderat bitter. Färg: 35 EBC - kopparfärgad
Innehåller 6 kg
krossad
malt:
Malt: Munich Light, Pilsner, Melano, Chocolat
Humle: Magnum og Perle
Jäst: Fermentis W-34/70
Mäskas på 67°C i 60 minuter. Kokas i 60 minuter. Humlen tilsätts enligt anvisning på humlepåsarna.
Jäses vid cirka 11°C.
Tillsätt 6 gram socker per liter öl när ölet tappas på flaska och låt det kolsyrejäsa vid 20-28°C i ca 14 dagar innan du ställer det svalt.
CO2-volym på fat: cirka 2,5 - Se kolsyretabellen.
Länk till detaljerad beskrivning och vägledning, A4 utskriftsformat
Länk till receptet i Brewfather