Nutty Hopper är en modern twist på West Coast IPA. Maltbasen är 100% Low Color Maris Otter, något som vill ge den en lätt nötaktig maltsmak. Humlingen är en kombination mellan "typiska" West Coast-humle, samt modern fruktig humle. Resultatet blir en förfriskande och lättdrucken IPA med utsökt "dank" humlesmak av tropisk frukt.
Pro tip från Westum: Håll mäsk-pH på 5.2 och sulfatnivå på 200-230 ppm för att få den typiska West Coast IPA-känslan.
Ölsetet är för 20 liter för jäsning.
I det medföljande receptet är det möjligt att klippa ut en färdig etikett till Bishop Tap Handle!
Stil: West Coast IPA
Alkoholprocent: ca. 7,5%. Förväntad OG: ca. 1.066. FG: ca 1.009
IBU: ca. 70 – bitter. Färg: 7 EBC - halmgul
Innehåller 6,3 kg
krossad
malt:
Malt: Pale Ale Low Colour Maris Otter
Humle: Magnum, Nectaron, Simcoe och Idaho7
Jäst: LalBrew BRY-97
Mäskas på 65°C i 60 minuter. Kokas i 60 minutter. Humlen tillsätts enligt beskrivningen på humlepåsarna.
Jäs på ca. 20°C.
Tillsett 7g socker per liter öl när ölet flaskas, och kolsyrejäs vid 20-28°C i ca 14 dagar. Lagra sedan svalt
CO2 volym på fat: ca 2,6. Se kolsyretabell här!
Länk till detaljerad beskrivning och vägledning, A4 utskriftsformat
Länk till receptet i Brewfather
