Brittisk humlesort som satte sin prägel på 1950-talet när odlaren kom i händerna på Whitbread Brewing Company. Robust humle med dubbla funktioner, typiska engelska fruktiga aromer och en uttalad beska. Den exakta alfasyrahalten anges på varje förpackning.
När den används tidigt i bryggningen ger Whitbread Golding en skarp och uttalad beska. Vid senare tillsats trendar smakprofilen mot en söt fruktighet och som aromtillsats framträder örtiga, träiga aromer.
Whitbread Goldings hyllades som en räddningssort av odlare i Kent på 1950-talet och dess resistens mot Verticillium Wilt bidrog till att cementera den som en branschfavorit efter att sjukdomen ödelade Golding och Fuggle-grödor i regionen vid den tiden.
Ursprungsland: Storbritannien
Användningsområde: Dual purpose-humle, bitter och arom.
Arom/smak: Tydlig fruktighet i brittisk stil med markant beska
Vanligt förekommande i ölsorterna: Blond, Pale Ale, Tripel
Alternativa sorter: Fuggle, East Kent Golding