K.22 Stalljen Kveik 5 g

K.22 Stalljen Kveik 5 g

Kveik Yeastery - Norsk Kveik

Artikelnr:106556

Stalljen kveik från Kveik Yeastery är en multikultur och innehåller alla de ursprungliga jästtyperna. Jästen kommer ursprungligen från Stig Seljeset i Hornindal, och ger smak och doft av äpplen och mogen frukt samt en hint av kryddnejlika och anis. Detta är en mycket mångsidig jäst som kan användas i många typer av öl. Den jäser ända ner till 8 grader och ända upp till 38 grader. Intensiteten är medelhög vid höga jäsningstemperaturer och låg vid lägre temperaturer.

 

Norska Kveik Yeastery producerar äkta Kveikjäst, det vill säga kveik där multikulturen är omhändertagen som den ursprungligen ska vara, till skillnad från alternativ där huvudkulturen är isolerad för massproduktion. Traditionellt hölls Kveik på gårdarna och sköttes om genom många generationer.

99 SEK
-+
6 i lager
BeskrivningTeknisk infoTillbehörLiknande produkterSupportRecensioner
Beskrivning

Stalljen kveik från Kveik Yeastery är en multikultur och innehåller alla de ursprungliga jästtyperna. Jästen kommer ursprungligen från Stig Seljeset i Hornindal, och ger smak och doft av äpplen och mogen frukt samt en hint av kryddnejlika och anis. Detta är en mycket mångsidig jäst som kan användas i många typer av öl. Den jäser ända ner till 8 grader och ända upp till 38 grader. Intensiteten är medelhög vid höga jäsningstemperaturer och låg vid lägre temperaturer.

 

Norska Kveik Yeastery producerar äkta Kveikjäst, det vill säga kveik där multikulturen är omhändertagen som den ursprungligen ska vara, till skillnad från alternativ där huvudkulturen är isolerad för massproduktion. Traditionellt hölls Kveik på gårdarna och sköttes om genom många generationer.

 

Stalljen Kveik kommer från Stig Seljeset i Hornindal, Norge. Hornindal ligger norr om Jostedalsglaciären. Historiskt sett var huvudnäringen i Hornindal jordbruk och smide. Seljesetgården var en traditionell självförsörjande gård, känd för djurhållning. Namnet Stalljen kommer från det gamla häststallet som nu byggts om till privat pub och bryggeri.

 

Stalljen kveik jäser från 8°C upp till 38°C. Ju högre temperatur, desto snabbare jäsning och desto intensivare arom. Vid den högsta temperaturen kan utjäsning förväntas inom 48 timmar. Jästnäring rekommenderas när du använder kveik från Kveik Yeastery.

 

Jästen tillsätts direkt i vörten genom att strö ovanpå. Se till att ha en temperatur över 20°C när du tillsätter jäst.
Rekommenderad mängd är 20 g/hl (en förpackning rekommenderas för 25 liter). Vid jäsning vid temperaturer under 20°C eller vid mycket hög OG rekommenderas att dubbla mängden.

 

Attenuering: Medium
Flockning: Hög
Temperatur: 8-38°C
Alkoholtolerans: 12 %
Dosering: 20 g/hl

Teknisk info

Produktinformasjon

Jästtyp Kveik


Tillbehör
Liknande produkter
Support
Recensioner
44831
Varan finns på lager.
Varan är beställd från leverantör och leveransdatumet är bekräftat.
Obekräftat - Kontakta kundcentret på post@amentio.se för förväntat leveransdatum.
Varan måste beställas från leverantör.
Varan befinner sig på fjärrlager
Varan är beställd från leverantör, men leveransdatum är inte bekräftat.
Varorna beställs från vår leverantörs lager.
Obekräftat - Kontakta kundcentret för närmare information.