Wildbrew Sour Pitch 10 g. - Ölbrygging

Wildbrew Helveticus Pitch 10 g

Mjölksyrabakterier, för suröl

Artikelnummer: 102500

WildBrew™ Helveticus Pitch är mjölksyrabakterier i torr form. De kan användas för att syra en rad öl-typer. Denna varianten ger en mer intensiv citrussmak än Wildbrew Sour Pitch.


Innehåller 10 gram.

198 SEK
Inte i lager (14dagar)
Skicka ett mail när varan finns på lager
BeskrivningTeknisk infoTillbehörAlternativSupportRecensioner
Beskrivning

WildBrew™ Helveticus Pitch är mjölksyrabakterier i torr form. De kan användas för att syra en rad öl-typer. Denna varianten ger en mer intensiv citrussmak än Wildbrew Sour Pitch.

 

Exempel på öltyper för vilka denna produkt passar: Berliner Weisse, Gose, Lambic, American Wild and Sour IPA.

 

Tillvägagångssätt:

  • Mäska in vörten som vanligt, håll gärna pH till 5.2-5.4 för bättre utbyte.
  • Laka och värm upp vörten till kokpunkten för att ta död på vildjäst och andra källor till infektion. Tillsätt ingen humle.
  • Kyl ned vörten till 40°C
  • Sänk pH till 4,1-4,5 eller något lägre med mjölksyra
  • Rehydrera WildBrew™ Helveticus Pitch och tillsätt vörten
  • Nu finns det två alternativ.
    Antingen fyller du kokkärlet med CO2 och se till att det håller tätt. Ett förslag är att lägga plastfolie uppepå vörten för att den inte ska komma i kontakt med syre. Det går även att använda ett vanligt lock med förutsättning att detta håller helt tätt, alternativt täta från utsidan med plastfolie.
    Alternativet är att fylla sitt jäskärl med CO2 eller annan inert gas och pumpa över den 40°C vörten till jäskärlet. Se till att utsätta vörten för minimalt med syre under överflyttningen.
  • Håll temperaturen runt 30-40°C, tills önskat pH-sänkning är uppnådd.
  • Det kommer märkas på lukten om processen inte gått som den ska.
  • Därefter är det bara att pumpa tillbaka vörten till kokkärlet, alternativ koka upp vörten direkt om den syrats direkt i kastrullen/bryggverket.
  • Koka som vanligt, tillätt humle, kyl ner vörten, tillsätt din vanliga jäst och jäs enligt instruktionerna för jästen.

 

Egenskaper:

En snabb reduktion till pH, oftast inom loppet av 24 till 36 timmar.
Förväntat pH är mellan 3,2 till 3,5. Se databladet för mer exakta siffror.
Producerar primärt mjölksyra men även en liten mängd ättiksyra.
Optimal temperatur är 30-40°C
Använd 0,1 gram per liter
Lagringstemperatur: kylskåp runt 4°C (eller frys till -18°)
Hållbarhet i kylskåp cirka 18 månader och i frys 36 månader

 

Mer information: https://www.lallemandbrewing.com/en/continental-europe/product-details/wildbrew-helveticus-pitch/

 

Teknisk info

Produktinformasjon

Användningsområde Öl
Jästtyp Bakterier / Annat


Tillbehör
Alternativ
Support
Recensioner