Denna populära tyska jäststam används för traditionell, autentisk Hefeweizen. Jästen producerar mycket isoamylacetat, som resulterar i toner av banan. Med balanserad fenolproduktion ger den också toner av nejlika, men låter banan dominera. Låg flockulering ger det disiga utseendet, som sig bör för en tysk veteöl. Samkbidraget från WLP300 påverkas starkt av dosering/pitching rate och temperatur. Traditionella bryggtekniker visar att låg dos jäst (underpitching) ger mer klassiskt smakbidrag.
Next Generation-förpackningarna innehåller mer jäst vilket ger en pitch rate nära rekommendationen för professionella bryggerier utan behov av förkultur. Avsedd för 20 liter vört.
Smidig förpackning med skruvkork.
Alkoholtolerans: Medium - Hög (8 - 12% ABV)
Utjäsning: 72-76%
Flockulering: Låg
Rekommenderad jästemperatur: 20-22°C
Läs mer om White Labs Next Gen PurePitch-jäster här.
Läs mer om denna jäst här.