WLP380 har bra balans mellan fenoler och estrar. Muskot, kryddnejlika och krydda är mer dominerande än banan- och bubbelgumsaromen. Uppfriskande citrus- och aprikostoner. Ger ett lätt och trevligt veteöl av typen hefeweizen. Något svavel kan bildas under jäsning, men tonas ned vid lagring. Pitch-rate och temperatur kommer dramatiskt att påverka smaken och aromen av denna stam.
Traditionella bryggtekniker tyder på underpitching för att producera mer klassiska egenskaper hos stilen.
Alkoholtolerans: Medium, 5-10%
Utjäsning: 73-80%
Flockulering: Låg
Rekommenderad jästemperatur: 19-21°C
Rekommenderas till bland annat dessa öltilar: Weissbier och Weizenbock
PurePitch-paketen från White Labs har ett bäst före-datum på sex månader efter produktionsdatumet. Det finns fortsatt många livsdugliga celler i förpackningarna även efter bäst-före-datum. Jästen är i verkligheten hållbar mycket längre och kan användas, så länge man gör en förkultur!
Läs mer om denna jäst här
.
Läs mer om White Labs Next Gen PurePitch-jäster
här
.