barley Wine allgrain kit barley Wine allgrain kit

Barleywine Øksebrygg allgrain ölkit

Collab med Huldrevatn

Artikelnummer: 111001

Øksebrygg Barleywine är ett kraftigt men välbalanserat öl med mycket maltkaraktär, perfekt lämpat för lagring.

Barleywine är ett öl som med fördel lagras under längre period. Här finns stort rum för kreativitet. Lagra med ekchips eller annat träslag eller gör splitbatch där ena lagras med trä och andra utan. Detta kitet är en engelsk variant som har stor fokus på maltprofilen och en trevlig sötma. Malten i kitet är från norska Jærmalt på Jæren. Den norska touchen slutar inte där utan även jästen är från norska Kveik yeastery med sin #14 Eitrheim-kveiken ger trevliga ester-toner.

599 SEK
-+
10i lager
BeskrivningTeknisk infoTillbehörAlternativSupportRecensioner
Beskrivning

Øksebrygg Barleywine är ett kraftigt men välbalanserat öl med mycket maltkaraktär, perfekt lämpat för lagring.

Barleywine är ett öl som med fördel lagras under längre period. Här finns stort rum för kreativitet. Lagra med ekchips eller annat träslag eller gör splitbatch där ena lagras med trä och andra utan. Detta kitet är en engelsk variant som har stor fokus på maltprofilen och en trevlig sötma. Malten i kitet är från norska Jærmalt på Jæren. Den norska touchen slutar inte där utan även jästen är från norska Kveik yeastery med sin #14 Eitrheim-kveiken ger trevliga ester-toner.

Øksebrygg Barleywine är ett perfekt öl att testa om du aldrig bryggt öl med högre alkoholstyrka. Tanken bakom ölkitet är en enkelt kit att brygga och experimentera med för dig som inte är van vid lagring och bryggning av högalkohol.

Ölkitet är beräknat till ca 20L i jäshinken.
I receptet medföljer en färdig mall för att klippa ut en etikett till ditt Bishop Tap Handle!

Stil: Barleywine
Alkoholprocent: ca. 10,0%. Förväntat OG: ca. 1.094. FG: ca 1.018
IBU: ca. 28 – medel bitterhet. Färg: 32 EBC - kopparfärgat

Innehåller 7,5 kg krossad malt:

Malt: JærMalt Pale Ale, flaked havre, Cara 150 och Cara 300
Humle: Chinook
Övrigt: 1 kg ljus spraymalt
Jäst: Kveik Yeastery K.14 Eitrheim Kveik

Mäska på 64°C i 90 minuter. Kokas i 120 minuter. Humlen tillsätts enligt anvisningarna på humlepåsarna.
Jäs på ca. 25°C.

Tilsätt 4g socker per liter öl när ölet sätts på flaska, och lå kolsyrejäsa i 20-28°C i ca 14 dagar för att sedan kylas.
CO2 volym på fat: ca 1,7 - Se kullsyretabell her

 

Link til detaljert beskrivelse og veilledning, A4 utskriftsformat 
Link til oppskriften i Brewfather

 

Teknisk info

Produktinformasjon

Användningsområde Öl
Volum 20 liter


Tillbehör
Alternativ
Support
Recensioner