Ekkuber från nytömda romfat.
Tillför en smak av ek, samt toner av rom.
Desinfektion:
Vi rekommenderar att du låter tärningar och chips dra i konjak i några dagar innan du lägger till dem.
Här finns flera möjligheter, försök hitta något som du tycker passar med det färdiga resultatet.
Du kan även sätta in dem i ugnen, men var försiktig då för hög värme och/eller för länge i ugnen kan förändra tärningarnas egenskaper. 90 grader i 5-8 minuter rekommenderas.
Kontakttid och mängd:
Det finns ingen slutsats om detta. Ölstil, förvaring och egna smakpreferenser spelar in.
Chips kan hålla från 3-7 dagar, och kuber 1-6 månader. Smaka av längs vägen.
Så här skriver leverantören:
Cubes are made from freshly emptied Rum barrels. They are not only perfect for maturation of grain, whisky and brandy but also perfectly suited for fruits spirits, such as cherry, pear and much more.