En mycket mångsidig jäst för att brygga ett brett utbud av
lageröl,
i synnerhet lager från norra Tyskland, som Pils, Helles,
Schwarz och Dark Lager.
Passar även till starka lager som Bock och Doppelbock
AROM OCH SMAK EGENSKAPER
Ger rika fruktiga, kryddiga estrar på arom och smak.
Förstärker lätta maltkaraktärer samtidigt som den ger en
aromatisk fräschör som fint balanserar med lager öl med hög ABV.
EGENSKAPER
JÄSTSTAM: Saccharomyces pastorianus
URSPRUNG TILL JÄSTSTAMMEN: Tyskland
ATTENUERING: 75-85% | Medium
JÄSNINGSTEMPERATUR: 10-14°C | 50-57°F
FLOCKULATION: Hög
ALKOHOLTOLERANS: 11 % ABV
TOTALA ESTRAR: Medium
H2S (SVAVELANMÄRKNINGAR): Låg
POF (FENOLISK ANMÄRKNING): Negativ
STA-1: Negativ