FRESH WORT KIT! – För dig som som vill brygga god öl, men inte har tid eller plats för All Grain bryggning.
Vi har nu nöjet att presentera en helt ny serie produkter för den svenska marknaden. Här har vi kort förklarat det bryggt ölsetet till dig, så att du bara behöver jäsa och tappa upp ölen.
Krush Hour – New England IPA
En överdrivet torrhumlad NEIPA med Krush™-humle som ger en explosiv arom av mango, guava, persika och färska apelsiner.
Stil: New England IPA
Alkoholhalt: ca 7,4 %
IBU: ca 29 (måttlig beska)
Färg: 10 EBC – halmgul
Innehåller färdigbryggd vört för 20 liter öl
Instruktioner:
1. Häll vörten i ditt jäskärl
2. Fyll på rent vatten till en total volym av 20 liter.
3. Tillsätt jäst
4. Sätt på locket och jäslås
5. Följ de medföljande instruktionerna angående den rekommenderade jäsningstemperaturen
Inklusive:
Jäst: Fermentis BE-256
Jäs på ca. 20°C.
Tillsätt 6g socker per liter öl när ölet tappas på flaska och låt det kolsyra vid 20-28°C i ca 14 dagar innan du ställer det svalt.
CO2 volym per fat: ca 2,5 - Se kolsyretabell här